пʼятниця, 03 грудня 2010 08:56

В Іспанії вкрали вантажівку з творами мистецтва на 5 млн євро

В Іспанії вкрали вантажівку з творами мистецтва на 5 млн євро

Фургон з роботами Пікассо, Ботеро і Чільїда, загальна вартість яких заздалегідь оцінюється в п'ять мільйонів євро, вкрали в Іспанії, поліція почала розслідування, повідомляють іспанські ЗМІ.

За даними газети El Mundo, пограбування було здійснене ще минулої суботи. Троє невідомих проникли на склад неподалік від іспанського містечка Хетафе, де і стояла вантажівка, в кузові якої знаходилося більше двадцяти робіт художників. Серед них, за даними видання, твори Пікассо, колумбійського художника Фернандо Ботеро та іспанського скульптора Едуардо Чільїда. Їх перевозили з Кельну, де вони виставлялися, в шість галерей Мадрида і Барселони, що надали ці роботи.

Як наголошують видання, це найбільша крадіжка творів мистецтв, скоєна в Іспанії.

Офіційний представник головного управління поліції Мадриду повідомив в інтерв'ю агентству EFE, що головна мета зараз - знайти викрадені твори мистецтва до того, як вони будуть вивезені з країни.

Поки у цій справі ніхто не був затриманий.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії вкрали вантажівку з творами мистецтва на 5 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі