середа, 05 грудня 2007 13:02

В Іспанії продають какаючих Саркозі та Рональдіньо (ФОТО)
5

Гравці 'Барселони' Лайонел Мессі, Рональдіньо, Тьєрі Анрі, тренер Франк Райкард, Семюель Етоо, Карлес Пуйоль
Лайонел Мессі, Рональдіньо, Семюель Етоо, Тьєрі Анрі
Іспанська принцеса Летіція, наслідний принц Філіп, король Хуан Карлос, королева Софія
Президент США Джордж Буш, президент Франції Ніколя Саркозі, іспанський прем'єр-міністр Хосе Луіс
Іспанський гонщик 'Формули-1' Фернандо Алонсо

У жителів іспанської Каталонії є дивний звичай на Різдво. До цього свята тут ліпляться фігурки Христа, Діви Марії, волхвів, овечок. І серед всього цього різноманіття можна побачити комічні фігурки в типово каталонській шапочці із спущеними штаньми та купкою біля ніг. Ці фігурки називаються "каганер".

Фігурки так назвали від дієслова "кагар" - справляти потребу. "Каганеров" колекціонують, влаштовують виставки. У місцевих жителів є навіть приказка: "Їж добре і какай сильно, і тоді смерть буде безсила".

У каталонців є повір"я, що "каганер", удобрюючи ґрунт, символізує ситний та урожайний наступаючий новий рік. Оскільки вважають "каганера" безсмертним удобрювачем ґрунту, необхідним елементом природи.

Цей рік для жителів Каталонії не став виключенням. У Барселоні в різдвяному магазині Санта Лючія почалася продаж "каганерів". На прилавках відвідувачі можуть споглядати фігурки політиків Джорджа Буша і Ніколя Саркозі, іспанських футболістів Рональдіньо і Тьері Алрі, автогонщика Фернандо Алонсо.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії продають какаючих Саркозі та Рональдіньо (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі