субота, 22 березня 2008 11:50

В Іспанії ЕТА підірвала бомбу біля поліцейського відділку

На півночі Іспанії біля бараків поліцейських сил був підірваний замінований автомобіль, про що раніше попереджали баскські сепаратисти.

У результаті вибуху, що відбувся в місті Калаорра, у виноробницькому районі Ріоха один поліцейський отримав незначні поранення.

Із району всі були евакуйовані перш, ніж о 13.00 за Гринвічем стався вибух.

Соціалістична партія, очолювана недавно переобраним прем"єр-міністром Хосе Луїсом Родригесом Сапатеро виступила із заявою, в якій "рішуче засуджує нову атаку, зроблену ЕТА".

Людина, що назвала себе представником ЕТА, подзвонила в дорожню поліцію за півгодини до вибуху, вказала місцеположення, марку і колір автомобіля.

У нападі була використана синя "хонда", захоплена декількома годинами раніше під загрозою зброї у пари, яку пізніше виявили зв"язаною в сільській місцевості.

На ЕТА була покладена відповідальність за вбивство колишнього члена міської ради в Баскській області за два дні до загальних виборів в Іспанії, що відбулися на початку місяця.

Організація, що відмовилася у зв"язку з провалом мирних переговорів від перемир"я, що продовжувалося 15 місяців, добивається незалежності для областей у Північній Іспанії і Південно-Західній Франції.

Протягом трьох десятиліть вона веде криваву кампанію, що привела до загибелі більше 800 людей.

Багато хто з убитих служив у лавах національній поліції або були політичними діячами місцевого і національного рівня, що виступали проти сепаратистських вимог ЕТА.

5 червня бойовики баскського сепаратистського угруповання EТА оголосили про закінчення перемир"я, укладеного з іспанськими властями березнем 2006 року, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії ЕТА підірвала бомбу біля поліцейського відділку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі