пʼятниця, 13 червня 2008 08:24

В Ірландії пройшов референдум по Лісабонському договору

Явка виборців на минулому в Ірландії референдумі по Лісабонському договорі, який повинен замінити проект Європейської конституції, склала близько 40 відсотків, повідомляє AFP.

Референдум проводився 12 червня. Обробка поданих в ході голосування бюлетенів почнеться вранці 13 червня, а перші проміжні результати референдуму планують назвати увечері того ж дня.

Опитування громадської думки, що проводилися напередодні референдуму, не дозволяють з достатньою часткою вірогідності прогнозувати його результати. Так опитування, проведенне на початку червня, показало, що 35 відсотків ірландців збираються проголосувати проти Лісабонського договору і лише 30 відсотків - "за". Проте дані іншого дослідження громадської думки, проведеного за декілька днів до референдуму, свідчать, що на користь Договору згодні віддати свій голос 42 відсотки виборців, а проти нього виступають 39 відсотків.

Для того, щоб Лісабонський договір набув чинності, його повинні схвалити всі 27 країн ЄС. Ірландія - єдина країна, що винесла питання про Договір на всенародний референдум, в решті країн - членів Євросоюзу долю цього документа вирішують парламенти, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Ірландії пройшов референдум по Лісабонському договору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі