Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 08:14

В Ірані почався другий тур парламентських виборів

В п"ятницю в Ірані почався другий тур виборів в парламент країни. Дільниці відкрилися о 8 годині за місцевим часом (6:30 за київським) і працюватимуть до 18:00 (19:30 За Києвом), передає агентство France Presse.

В другому турі виборцям належить вибрати 82 депутати з 290. Ці мандати не були розподілені після першого туру, що пройшов 14 березня, оскільки ніхто з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів.

У виборах можуть взяти участь близько 21 мільйона іранців з 44-мільйонного електорату країни. Як відзначає агентство, очікується, що за підсумками другого туру консерватори, прихильники діючого президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада, зміцнять своє лідерство в парламенті.

Нагадаємо, явка в першому турі голосування склала близько 65 відсотків, що значно вище, ніж на попередніх виборах. Офіційні результати поки не обнародувані, але, згідно оцінкам аналітиків, з 208 вибраних депутатів не менше 130 є консерваторами, більше 30 - реформісти, а решта незалежних, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані почався другий тур парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути