Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2009 10:34

В Ірані під час військового параду розбився літак

В Ірані під час військового параду розбився літак
У Ірані під час військового параду на честь роковин початку ірано-іракської війни 1980-1988 рр. розбився військовий літак. За повідомленнями представників місцевої влади, літак, модель якого не повідомляється, з нез"ясованих причин впав в сільській місцевості на південь від Тегерана. Повідомлень про жертви або руйнування не надходило.

У військовому параді брали участь винищувачі і бомбардувальники виробництва США, російські МіГ-29 і Су-24, а також іранські літаки Saeqeh.

Ірано-іракська війна (також відома в Ірані як "Священна оборона" або "Нав"язана війна") почалася 22 вересня 1980 р. вторгненням іракської армії в іранську провінцію Хузестан. Спочатку іракським військам вдавалося успішно просуватися углиб країни, проте незабаром їхній наступ був зупинений Збройними силами Ірану. До літа 1982 р. Іран відвоював окуповані Іраком території, після чого між країнами почалася війна на виснаження. 20 серпня 1988 р. Іран і Ірак підписали перемир"я.

Ірано-іракська війна є одним з найбільших після 1945 р. військових конфліктів між державами "третього світу". В ході війни активно застосовувалася хімічна зброя, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані під час військового параду розбився літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути