середа, 30 січня 2008 08:11

В Іраку затвердили прапор без зірок

У вівторок президентська рада Іраку затвердила зміни в зображенні державного прапора країни, передає агентство France Presse. Закон про новий державний символ був прийнятий парламентом Іраку за тиждень. Тепер з прапора будуть видалено три зелені п"ятикутні зірки, які символізували єдність, свободу і соціалізм – три мети забороненої партії Саддама Хусейна БААС. Раніше три зірки означали єдність Іраку, Сірії та Єгипту, відзначає агентство.

Крім того, на центральній смузі зміниться зображення напису "Аллах великий", яка раніше була виконана в наслідування почерку Хусейна. Колір, розташування і пропорції чорної, білої та червоної смуг залишаться тими самими. Раніше повідомлялося, що остаточно закон про новий прапор має бути прийнятий протягом року.

Нагадаємо, на скасуванні існуючого прапора особливо наполягали іракські курди. На їхню думку, збереження прапора, під яким курдів "переслідували і вбивали", було неможливим, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку затвердили прапор без зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі