пʼятниця, 13 липня 2007 08:47

В Іраку убиті фотограф і водій агентства Reuters

Фотограф світового інформаційного агентства Reuters і його водій - іракці за національністю - убиті в четвер в Іраку. 22-річний Намір Нур аль-Дін і 40-річний Саїд Шмах - загинули під час бою коаліційних сил з бойовиками в східному Багдаді. Про це йдеться в поширеній в п"ятницю заяві американських військових.

У повідомленні йдеться, що американські і іракські війська, зустрівши опір "ворожих сил", були вимушені викликати вертольоти. Вогнем з повітря убито дев"ять бойовиків і двоє цивільних, які були співробітниками агентства Reuters, вказується в заяві.

Іракська поліція, у свою чергу, покладає провину за загибель співробітників агентства на американську армію, стверджуючи, що журналіст, водій Reuters і з ними ще дев"ять чоловік було убито під час атаки американського вертольота.

Керівництво агентства висловило співчуття родичам, друзям і колегам загиблих, "які зустріли смерть, виконуючи свій професійний обов"язок". Reuters відзначає, що з моменту вторгнення американських військ до Іраку в березні 2003 року в цій країні вже загинули шість співробітників агентства.

За даними ЮНЕСКО, Ірак продовжує залишатися для репортерів найнебезпечнішою країною. За минулий рік при виконанні службових обов"язків там загинули 69 працівників ЗМІ. Всього з моменту американського вторгнення до Іраку в 2003 році там загинули більше 170 журналістів, більше 50 були викрадені. Близько 80% загиблих журналістів - іракці, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку убиті фотограф і водій агентства Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі