четвер, 14 червня 2007 10:25

В Іраку спалені три сунітські мечеті

Відразу три сунітські мечеті спалено невідомими в четвер уранці на півдні від іракської столиці. Дві мечеті піддалися нападу в місті Іскандерія, одна - неподалік від розташованого поблизу Махавіла, повідомили поліцейські джерела.

У середу в місті Самарра на північ від Багдада були підірвані мінарети священної для шиїтів Золотої мечеті Аль-Аскарі. Хоча релігійні лідери шиїтів - Алі ас-Сістані та Муктада ас-Садр - призвали своїх прихильників утриматися від насильницьких дій проти сунітських святинь у відповідь, очевидно, що екстремісти з числа фанатиків-шиїтів вирішили помститися. Так, ще в середу ввечері було підірвано сунітську Велику мечеть у Іскандерії.

У Багдаді за рішенням іракського уряду на триденний період введено комендантську годину. Керівництво країни намагається не допустити ескалації міжконфесійного конфлікту, що забрав десятки тисяч людських життів і змусив близько двох мільйонів іракців стати біженцями після руйнування куполу Золотої мечеті в лютому минулого року.

Провину за підрив мінаретів Аль-Аскарі іракські власті поклали на сунітське терористичне угруповання "Аль-Каїда", повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку спалені три сунітські мечеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі