вівторок, 08 липня 2008 17:47

В Індії жебрачка здала в банк три відра монет

Жебрачка в індійському місті Колката (колишня Калькутта) здала в банк три відра монет, які вона накопичила за роки, коли старцювала міськими вулицями. Співробітники філії Central Bank of India вважають, що на підрахунок 100 кг монет їм буде потрібно щонайменше три дні. У відрах вони виявили і старі монети 1961 р., і нові п"ятирупієві монети. За найскромнішими прикидками, накопичена 60-річною жебрачкою сума складає 20 - 30 тис. рупій (приблизно 2,5 - 3 тис. грн).

"Це займає дуже багато часу. Деякі монети з роками вийшли з обігу, але ми зобов"язані їх прийняти відповідно до директиви Резервного банку Індії", - сказав банківський службовець. Каліка Лакшмі, названа так на честь богині достатку, виправдала своє ім"я, складаючи монети у відра, до яких вона не підпускала навіть рідну сестру. "Я думала, що купуватиму на ці монети їжу і одяг, коли стану дуже старою, щоб жебракувати", - сказала жінка, яка особисто спостерігає за підрахунком монет в банку. Ідея здати "скарби" в банк належить місцевим поліцейським, яких викликала Лакшмі після спроби місцевої молоді вкрасти її відра. Хлопці наткнулися на заховані під купою ганчірок відра випадково під час гри в крикет. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «В Індії жебрачка здала в банк три відра монет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі