пʼятниця, 11 січня 2008 17:29

В Індії заборонили місцеву кориду

Верховний суд Індії заборонив популярний на півдні країни аналог іспанської кориди - Джалікадду, стародавній звичай приборкання биків. Суд прийняв до уваги негуманне поводження з тваринами, а також численні травми, які супроводять цей захід, і назвав такий звичай варварським.

У 2007 році під час свята загинула одна людина і 65 отримали поранення. У 2005 році загинуло п"ятеро людей, більше 200 були поранені. Влада звертає увагу на те, що заходи безпеки, які приймаються, не дозволяють уникнути жертв.

Учасники Джалікадду - це звичайні сільські жителі, які приборкують биків голіруч. Той, кому вдасться зірвати у бика з рогів гірлянду, отримує головний приз. Тварину при цьому залишають в живих. Одночасно на відкритий простір випускаються сотні биків, огорожа для глядачів відсутня. Саме цим пояснюється велика кількість поранених.

Приборкання биків наповнене релігійним сенсом і, за місцевим повір"ям, несе людям благополуччя. Проте, за словами прихильників заборони цього звичаю, власники биків поводяться з ними жорстоко і для видовища спеціально дратують їх, закапуючи в очі лимонний сік.

Місцеві жителі побоюються кари богів за відмову від традиції.

Джалікадду, який привертає тисячі глядачів, поширений в околицях міста Мадурай штату Тамілнад і, як правило, проводиться в січні під час традиційного свята урожаю, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Індії заборонили місцеву кориду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі