понеділок, 24 березня 2008 14:12

В Індії внука покарали за злочин, вчинений його дідом 100 років тому

Рада сільських старійшин на півночі Індії після тривалого суду оштрафувала місцевого жителя за наклеп, який 100 років тому поширював його дід.

Каллу, житель розташованого в 50 кілометрах від індійської столиці села Каїлі, на початку XX століття звинуватив свого тестя в подружній зраді. Розглядом обставин справи зайнявся "панчаят" - рада сільських старійшин на півночі Індії.

Поки суд тягнувся, Каллу помер від старості. Остаточний вердикт був винесений тільки минулого тижня після 40-годинного засідання старійшин. Вони визнали, що небіжчик обмовив тестя, а відповідальним призначили його внука Наушаду.

Спочатку планувалася покарати Наушаду, змусивши його опустити руки в чан з киплячим маслом. Пізніше, проте, покарання замінили штрафом у розмірі 12 рупій (близько 2 гривень)

Панчаяти у в індійських селах є авторитетним органом, який наділений рядом адміністративних повноважень, традиційно стежить за дотриманням норм і суворо карає порушників звичаїв. Влада і поліція вважають за краще не втручатися в їхню діяльність, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Індії внука покарали за злочин, вчинений його дідом 100 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі