вівторок, 04 березня 2008 13:10

В Індії виплачуватимуть бідним сім"ям три тисячі доларів за виховання дочки

Уряд Індії вирішив виплачувати бідним сім"ям близько трьох тисяч доларів за те, що вони виховуватимуть дочок до повноліття. На такий крок індійські власті пішли в зв"язку з тим, що число абортів збільшувалося, коли на світ мала з"явитися дівчинка, тому що в бідних сім"ях чекають народження насамперед хлопчика, який повинен стати годувальником.

За останні 20 років, за даними The Lancet, в Індії зареєстровано близько 10 млн випадків переривання вагітності, якщо в сім"ї повинна народитися дівчинка. У деяких штатах, навіть не зважаючи на заборону дізнаватися стать дитини до її народження, це призвело до статевого дисбалансу населення, повідомляє The Daily Mail.

Первинна виплата при народженні в бідній сім"ї дівчинки складе майже 400 доларів. Згодом після досягнення нею повноліття уряд виплатить батькам близько 2,5 тис. доларів, якщо вона відповідатиме декільком критеріям (здобуде освіту, пройде вакцинацію і буде незаміжньою).

Цю схему передбачається спочатку випробувати в семи штатах, де спостерігається найбільша дискримінація жінок за статевою ознакою, і у разі успіху поширити на всі штати, повідомляє Телеграф.
Зараз ви читаєте новину «В Індії виплачуватимуть бідним сім"ям три тисячі доларів за виховання дочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі