пʼятниця, 16 травня 2008 08:52

В Індії в результаті нападу екстремістів убито 11 людей

В результаті нападу екстремістів в північно-східному індійському штаті Ассам убито 11 людей. Бойовики атакували пасажирський склад, а потім влаштували засідку на вантажну колону. Серед загиблих - робітники, зайняті на прокладці залізничної лінії, і обслуговуючі будівництво водії.

Бандитами спалено також п"ять вантажівок, що доставляли на будмайданчик цемент. Напад здійснений в двох кілометрах від розташування армійських таборів.

Правоохоронні органи припускають, що відповідальність за злочини несе одне з підпільних ассамських екстремістських формувань "Чорна вдова", яке впродовж багатьох років тероризує місцеве населення.

За розпорядженню влади, тимчасово припинений рух поїздів на ділянці магістралі, що опинилася під прицілом бойовиків. Органам охорони правопорядку дана вказівка посилити патрулювання і прийняти інші необхідні заходи для забезпечення безпеки.

Нагадаємо, що увечері 13 травня в столиці штату Раджастхан Джайпурі один за іншим сталися вісім вибухів. Дев"яту бомбу знешкоджували сапери. За офіційними даними, загинули 65 людей. Проте ряд іноземних інформагентств повідомили про 80 загиблих, хоча ні МВС Індії, ні поліція цю інформацію не підтверджують. Число поранених оцінюється в 200 людей.

Останніми роками ісламські радикали та їхні посібники постійно нагадують про себе кривавими провокаціями в різних районах Індії. За офіційними даними, за період з 1993 року жертвами восьми вибухів в Мумбаї, Коїмбаторі, Нью-Делі, Варанасі, Малегаоні та Хайдарабаді стали 732 людини, близько 3000 були поранені. У цій трагічній статистиці лідирує Мумбаї - колишній Бомбей, де в березні 1993 року, в серпні 2003 і в липні 2006 року були організовані серії терактів, що забрали життя в цілому 516 людей, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В Індії в результаті нападу екстремістів убито 11 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі