четвер, 30 жовтня 2008 14:15

В Індії серія вибухів забрала життя десятків людей

Дев"ять вибухів вразили густонаселені території чотирьох північно-східних районів Індії.

Близько 40 людей було вбито і 200 поранено в результаті вибуху лише у віддаленій провінції Ассам.

"Число жертв може зростати. Ми оточили пункти виїзду з країни та ввели військові формування, щоб взяти під охорону нафтові заводи." - повідомляють представники влади.

У потерпілі регіони була направлена поліція, яка зараз веде пошуки інших вибухівок.

"Вибухи можуть продовжуватися. Проте ми робимо все можливе, щоб запобігти цьому" - заявив замісник генерального інспектора поліції Хусейн.

Відповідальності за скоєне ще ніхто на себе не взяв. Хоча підозра падає на сепаратистську групу Об"єднаний ліберальний фронт Ассами.

Ця група вже 20 років бореться за не залежність від центрального правління. Ніяка інша група в Індії, на думку представників влади, на змогла б провести настільки організовану атаку.

ОЛФ також звинувачують у трьох інших вибухах, що сталися цього року. Крім того, групу звинувачують у смерті 42 мігрантів, які загинули під час військових нападів в січні 2007, у підірвані індійського військового автобусу в 2004 році, та у пошкодженні трубопроводу, через який постачається нафта трьом головним заводам у провынціі Асам.

Одночасно в країні тривають сутички між місцевим племенем Бодо та іммігрантами з Бангладеш, що межую з Асам, в яких загинуло щонайменше 47 людей лише за цей місяць, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «В Індії серія вибухів забрала життя десятків людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі