понеділок, 03 березня 2008 11:26

В Індії приготували 13 тонн плову

Шістдесят індійських кухарів у суботу готували блюдо з рису вагою 13 тонн у спробі потрапити до Книги рекордів Гіннеса.

Три підйомних крани помістили 3000 кілограмів рису, 85 кілограмів перцю чилі, 1200 літрів олії та 3650 кілограмів овочів у гігантський казан, встановлений на спортивному стадіоні в Нью-Делі в присутності спостерігача від Книги рекордів.

П"ятиметровий сталевий чан розміщувався над піччю в метр заввишки. Кухарі, вдягнені у вогнетривкий одяг з платформи розмішували традиційний азіатський плов біріані ковшами, що нагадують весла.

Аби посолити страву, було використано 86 кілограмів соли, повідомив організатор заходу Гурнам Арора.

За допомогою брандспойта в казан налили 6000 літрів води, а потім додали 10 кілограмів екзотичних спецій і ароматичних приправ, додав Арора.

Каору Ішикава, представник Книги рекордів Гіннеса, який спостерігав за заходом, що тривав 10 годин, сказав: "Я тут, щоб засвідчити приготування найбільшого в світі казана з пловом біріані вагою близько 13 тонн".

Після зважування страву, до якої додали 750 кг сметани, було розділено на порції і відправлено до міських притулків.

"Ця подія - єдина у своєму роді спроба, що не має аналогів у кулінарній справі", - сказав Арора. В даний час в Книзі рекордів Гіннеса немає записів про приготування найбільшого казана біріані, повідомляє AFP.
Зараз ви читаєте новину «В Індії приготували 13 тонн плову ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі