вівторок, 22 квітня 2008 10:43

В Індії пограбували банк сперми

Зловмисник вкрав більше 100 заморожених зразків донорської сперми з сховища в центрі по лікуванню безпліддя в місті Аурангабад на заході Індії. Підозрюваного заарештували в місті Мумбаї при спробі збути викрадене. Лікарі медичного центру з репродукції, яким запропонували купити донорську сперму за 25 тис. рупій (близько 3 тис. гривень), вирішили перевірити товар по базі даних і так дізналися про розкрадання.

Фахівці з лікування безпліддя були здивовані незвичайною крадіжкою, оскільки продати донорську сперму практично неможливо. "Це якась нісенітниця - навіщо фахівцю з лікування безпліддя або гінекологу купувати зразки, які мають обмежений термін зберігання, без супутніх записів?" - заявила фахівець з штучного запліднення Аніруддха Малпані.

За її словами, у більшості клінік з лікуванню безпліддя є власні банки сперми.

"Навіщо комусь знадобилося красти товар, який так важко продати?", - сказала експерт.

Поліція встановила, що продавець сперми, Аніл Панджаба Мохіте, доводиться родичем працівникові центру з штучному запліднення в Аурангабаді. "Аніл Мохате виявився близьким родичем Суніла Мохате, працівника лабораторії компанії Cryobank в Аурангабаді, якого затримали для допиту", - повідомив слідчий П.С. Болкар. За його визнанням, "це дуже незвичайна крадіжка".

Експерти відзначають, що заморожену донорську сперму не тільки важко продати, але і незвичайно важко перевозити. "Зразки зберігаються в рідкому азоті, робота з яким небезпечна. Для цього потрібні рукавички і спецобладнання. Більше того, сам контейнер важив би близько 150 кілограмів", - прокоментував випадок лікар Гаутам Аллахбадіа. РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «В Індії пограбували банк сперми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі