пʼятниця, 25 травня 2007 11:32

В Індії курка сама змінила стать

Курка, що живе в господарстві індійського селянина Хазіруддіна Мухаммеда, за декілька місяців самостійно змінила стать і перетворилася на півня. За словами власника птаха, ще півроку тому вона несла яйця, з яких вилуплювалися курчата. Проте потім перестала і одночасно у неї почав рости півнячий гребінь.

Ветеринари з департаменту сільського господарства штату Західна Бенгалія, відвідавши село, констатували зміну статі. За їхніми словами, таке трапляється, але вкрай рідко. Зокрема, в дослідженні Інституту споживання і сільського господарства Флориди, опублікованому в 2000 році, наголошується, що зміна статі у свійської птиці може відбутися в результаті пошкодження яєчника.

Фахівці хотіли забрати півня з собою для подальших досліджень, проте господар відмовився віддати птаха, вважаючи те, що відбулося з нею, справжнім дивом, повідомляє агентство Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «В Індії курка сама змінила стать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі