понеділок, 21 жовтня 2019 21:24

В ГПУ створили департамент у справах Майдану

В ГПУ створили департамент у справах Майдану
Рябошапка підписав указ про створення комітету. Фото: "Цензор.нет"

Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку із масовими протестами у 2013-2014 роках створено в ГПУ.

Наказ про створення департаменту 21 жовтня підписав генеральний прокурор Руслан Рябошапка. До складу департаменту входитимуть три відділи, повідомляє УНІАН.

"Діяльність Департаменту буде зосереджена на процесуальному керівництві у провадженнях щодо злочинів, скоєних під час Революції Гідності", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" Бужанський хоче відмінити закон про люстрацію

Одночасно в Генпрокуратурі ліквідували Управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії в структурі Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генпрокуратури.

Верховна Рада має змінити закон "Про очищення влади", щоб він відповідав європейським стандартам. Таку думку в інтерв'ю програмі "Факти тижня" на телеканалі ICTV висловив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Зараз ви читаєте новину «В ГПУ створили департамент у справах Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі