вівторок, 09 березня 2010 18:12

В Ермітажі роздають котів

В Ермітажі роздають котів

У рамках акції "Хочу додому" петербуржцям запропонують забрати не тільки собак і кішок з притулків для бездомних тварин, але і котів з Зимового палацу. Акція пройде 20 березня в приміщенні "Лофт Проекту поверсі".

В Ермітажі, за словами співробітників музею, можуть одночасно "працювати" не більше 50 котів і кішок. Однак до музею регулярно підкидають тварин, почасти через чутки про те, що котів для лову щурів і мишей в музеї не вистачає. Адміністрація музею неодноразово виступала з офіційними спростуваннями таких повідомлень.

Коти з"явилися в Зимовому палаці при імператриці Катерині II. Перших мишеловов надсилали до Петербурга з Казані. Згідно з легендою, ці коти були нащадками знаменитого казанського кота Алабриса. Наприкінці березня в Ермітажі щорічно проводиться "День березневого кота", основне завдання якого - зібрати гроші на утримання котів і кішок.

Акція "Хочу додому" проводиться в Петербурзі вже вчетверте. Повідомляється, що за три роки її організаторам вдалося знайти господарів 115 тваринам.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Ермітажі роздають котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі