понеділок, 21 травня 2007 15:38

В Єгипті жінки відтепер зобов"язані годувати колег груддю

В Єгипті релігійне розпорядження - фетва - про годування груддю колег по роботі викликало обурення в суспільстві.

Згідно з ним, єгипетська жінка може бути наодинці зі своїм колегою чоловічої статі тільки в тому випадку, якщо вона годує його груддю. Така фетва, видана нещодавно двома теологами впливового ісламського каїрського університету Аль-Азхар Іззатом Аттійя і Абдель Махді Абдель Кадером, викликала хвилю критики в єгипетському суспільстві.

Поява фетви пов"язана із забороною, яку накладає іслам на перебування в одному приміщенні двох осіб протилежної статі, не зв"язаних між собою шлюбом або родством. Але жінка може зняти хіджаб і бути зі своїм колегою по роботі удвох в одній кімнаті тільки за умови, що вона "вигодовує його своїм грудним молоком", оскільки з цієї миті чоловік стає її молочним сином.

Теологи називають видану в Аль-Азхарі фетву "безумством" і упевнені, що це невірна інтерпретація "окремого випадку" з епохи Пророка Мухаммеда. Пророк порадив жінці годувати грудним молоком свою дорослу всиновлену дитину, щоб вона стала його молочною матір"ю, після того, як в ісламі було заборонено всиновлення, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті жінки відтепер зобов"язані годувати колег груддю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі