неділя, 29 липня 2007 13:18

В Єгипті вибрали "Ідеальну арабську дівчину" (ФОТО)

Студентка університету Бахрейна, 25-річна Вафа Йакуб, завоювала титул "Ідеальної арабської дівчини" на конкурсі краси серед представниць арабських країн, урочисте закриття якого відбулося в Каїрі.

На конкурс, який проходив під гаслом "Скромність і краса", приїхали 20 представниць 15-ти арабських країн.

Цього року в огляді дозволили брати участь дівчатам, що носять хіджаб. Проте тільки троє з претенденток на титул, зокрема переможниця, брали участь в змаганнях в мусульманському головному уборі.

"Участь в конкурсі не суперечить тому, що я ношу хіджаб. Адже це не просто конкурс краси. У основі своїй це культурне змагання, в нім розум і кмітливість дівчини означають значно більше, ніж її зовнішність", - заявила журналістам Вафа Йакуб.

Конкурс за звання "Ідеальної арабської дівчини" проводиться другий рік. Учасниця повинна бути громадянкою однією з арабських країн, мати вищу освіту або вчитися в університеті, знати хоч би одну іноземну мову і важити не менше 50 кілограмів.

Організатори наполягають, що конкурс має мало загального з європейськими аналогами. Учасниці не носять відкритого одягу і не виходять на сцену в купальниках. Дійсна краса, на їх думку, не тільки у досконалості тіла, а й у скромності, розумі і ерудиції, повідомляє в неділю єгипетська газета "Аль-мисрі аль-яум".

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті вибрали "Ідеальну арабську дівчину" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі