четвер, 06 серпня 2009 11:16

В день народження Рабіновича завалили орденами і "хрестами доблесті"

В день народження Рабіновича завалили орденами і "хрестами доблесті"

Президент Віктор Ющенко нагородив президента Всеукраїнського єврейського конгресу Вадима Рабіновича орденом за заслуги II ступеня, пише "Комсомольська правда в Україні".

4 серпня Рабіновичу виповнилося 56 років.

У теж час, відзначає видання, указ номер 200 Президента України з формулюванням "За значний особистий внесок в соціально-економічний, культурний розвиток України, вагомі трудові досягнення, багаторічну добросовісну працю" з"явився ще 27 березня.

Крім того, пише видання, Служба безпеки України повісила на груди Вадиму Рабіновичу в його день народження одну зі своїх найвищих відомчих нагород - Хрест доблесті першого ступеня. Напередодні подібне рішення ухвалила колегія СБУ, а виконував місію голова відомства Валентин Наливайченко.

Видання відзначає, що Хрестом доблесті нагороджуються співробітники-військовослужбовці і співробітники Служби за високі виробничі показники в оперативно-службовій діяльності, за успішне виконання спеціальних завдань, за доблесть і самовідданість, проявлені при виконанні службових обов"язків. Ще його можуть отримати співробітники інших правоохоронних органів, громадяни України, іноземці та особи без громадянства - за допомогу і сприяння СБУ при виконанні покладених на них завдань.

Сам Рабінович таким чином прокоментував події:

"Ні, я не на службі в СБУ! Але Всеукраїнський єврейський конгрес плідно працював з управлінням цього відомства, яке протидіє ксенофобії. А нагороду від президента дійсно отримав тільки зараз, але не з рук Ющенка. Звичайна практика: поки черга дійде до "другого ступеня".

І відзначив зокрема: окрім названих "хрестів", йому за останні дні навручали стільки всього, що і не згадаєш.

Втім, видання стверджує, що Рабінович отримав ще як мінімум одну високу нагороду - орден "Вірність і честь" першого ступеня за номером 50 - від Служби зовнішньої розвідки України.

КП в Україні

Зараз ви читаєте новину «В день народження Рабіновича завалили орденами і "хрестами доблесті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі