неділя, 20 січня 2008 14:12

В черговий раз перенесені президентські вибори в Лівані

Парламент Лівану знов переніс термін виборів президента країни і призначив їх на 11 лютого замість 21 січня, повідомляє агентство Рейтер.

Починаючи з 25 вересня минулого року бойкот з боку депутатів від опозиції не дозволяє ліванським законодавцям вибрати главу держави, хоча термін повноважень останнього президента Лівану закінчився 23 листопада.

Прийнятий на початку цього року арабський план відносно Лівану передбачає обрання головнокомандуючого ліванської армії генерала Мішеля Сулеймана президентом країни, потім формування уряду національної єдності і ухвалення нового закону про парламентські вибори, які мають відбутися в 2009 році.

З обранням на пост президента країни головнокомандуючого армії згодні обидві сторони ліванського політичного конфлікту - парламентська більшість, що спирається на підтримку Заходу і очолювана "Хезболлах" опозиція.

Проте з питання формування уряду кожна із сторін дотримується своєї думки. Опозиція наполягає на тому, що їй повинно належати в ньому 11 місць з 30 або, принаймні десять. Правляча більшість не влаштовує жоден з цих варіантів.

21 січня ліванський парламент в тринадцятий раз має зібратися для виборів президента країни, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В черговий раз перенесені президентські вибори в Лівані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі