середа, 19 червня 2019 00:55

В Бундестазі будуть голосувати про визнання Голодомору геноцидом українців

В Бундестазі будуть голосувати про визнання Голодомору геноцидом українців
В Бундестазі відреагували на петицію про Голодомор. Фото: РБК

Секретаріат петиційної комісії Бундестагу надіслав офіційну відповідь щодо петиції про визнання Німеччиною Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

За кілька місяців петиційна комісія голосуватиме щодо винесення питання визнання Німеччиною Голодомору на розгляд Бундестагу, у Facebook повідомила ініціаторка збору підписів під петицією до Бундестагу про Голодомор Наталія Ткачук.

"Щойно одержала офіційну відповідь від секретаріату петиційної комісії Бундестагу щодо нашої петиції про визнання Німеччиною Голодомору 1932-1933 років геноцидом українців", — написала вона.

"Коротко скажу щодо подальших кроків. Секретаріат петиційної комісії повідомляє, що наразі готується пропозиції до рішення петиційної комісії. По суті йдеться про те, що за кілька місяців петиційна комісія голосуватиме за те, виносити питання визнання Німеччиною Голодомору на розгляд Бундестагу чи ні", — зазначила Наталія.

З її слів, у складі петиційної комісії 28 депутатів. Ткачук закликала звертатись до них листом, дзвінком в офіс, під час зустрічі в окрузі. Вона також закликала поширювати брошури про Голодомор німецькою мовою серед знайомих тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Говорили про полонених, Антикорупційний суд і недоторканість: Зеленський зустрівся із президентом Бундестагу

Розміщена на сайті Бундестагу петиція, що пропонує німецьким депутатам визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, за місяць набрала необхідну кількість голосів.

Зараз ви читаєте новину «В Бундестазі будуть голосувати про визнання Голодомору геноцидом українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі