пʼятниця, 16 травня 2008 13:52

В Багдаді вчинений напад на іранських дипломатів

У північному районі Багдада увечері 15 травня була обстріляна машина іранського посольства, повідомляє телеканал CNN.

За даними AFP, в машині знаходилися п"ятеро людей, двоє співробітників посольства, їхні охоронці і водій. CNN зі свого боку, посилаючись на дані з міністерства внутрішніх справ Іраку, повідомляє, що в автомобілі їхали шестеро - п"ять співробітників посольства і шофер.

За інформацією іранського агентства FARS, вони мали намір відвідати могили двох духовних лідерів шиїтів. У машину влучило 16 куль.

Троє співробітників посольства: Абольфазль Заввар Мохаммаді, Акбар Гапземі і Маджід Джабері дістали поранення і були доставлені в лікарню. Джабері знаходиться в критичному стані.

Іранське державне інформаційне агентство IRNA поклало провину за обстріл на США. "Американські агенти здійснили терористичний напад на співробітників іранського посольства", - цитує CNN офіційне звернення, розміщене на сайті IRNA.

Зі свого боку представник командування коаліційними військами в Багдаді заявив, що люди, які знаходилися в позашляховику іранського посольства обстріляли патруль іракської армії, який вимушений був відкрити вогонь у відповідь, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Багдаді вчинений напад на іранських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі