понеділок, 23 лютого 2009 08:51

В Австралії проходять траурні церемонії

В Австралії проходять траурні церемонії
У Австралії проходять траурні церемонії в пам"ять про жертв лісових пожеж, що стали найруйнівнішим лихом в історії країни. Пожежі в штаті Вікторія забрали життя більше двохсот людей.

В неділю близько 50 тисяч людей зібралися на стадіоні в Мельбурні на траурну церемонію на згадку про жертв пожеж. Як заявив прем"єр штату Вікторія Джон Брамбі, трагедія об"єднала весь штат і всю країну.

"Сьогодні ми єдині в нашій скорботі, як і в прагненні пережити це, збудувати наново нормальне життя, і ми зробимо це", - сказав Брамбі.

З ним був солідарний і прем"єр країни Кевін Радд, який заявив, що Австралія мужньо зустріла випробування.

На траурній церемонії була присутня дочка Єлизавети Другої принцеса Анна, прибула до Австралії як представник королівської сім"ї для висловлення співчуття сім"ям жертв.

Пожежники до цих пір намагаються згасити вогнища вогню в деяких районах штату. Поліція продовжує роботи по ідентифікації тіл загиблих, виявлених в ці дні.

Австралійська поліція вже пред"явила 39-річному Брендану Сокалуку звинувачення в підпалі. У випадку, якщо його провина буде доведена, Сокалуку може загрожувати до 25 років в"язниці за загибель людей і до 15 років за навмисний підпал лісів, повідомляє ВВС.

За даними місцевих ЗМІ, найбільш руйнівними в історії Австралії були пожежі в 1983 році в штатах Вікторія та Південна Австралія. Тоді 75 людей загинули, вогонь знищив близько 3 тисяч будинків.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії проходять траурні церемонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі