четвер, 03 липня 2008 14:58

В Австралії померла знаменита балерина Ірина Баронова

В Австралії померла знаменита балерина Ірина Баронова

Всесвітньо відома балерина російського походження Ірина Баронова померла на 90-у році життя в Австралії. Зірка Російського балету пішла з життя в себе дома в місті Байрон-Бей північніше Сіднею, де вона жила останні 60 років.

"Це дуже сумна подія, - сказав художній керівник австралійського балету Девід Макалвстер. - Ірина надихала кілька поколінь танцюристів своїм приголомшливим образом на сцені, а в останні роки вона щедро ділилася з молодими балеринами своїм досвідом".

Ірина Баронова народилася в 1919 році в Петрограді. Виступала в складі тріо разом з Тамарою Тумановою і Тетяною Рябушинською у трупі Джорджа Баланчина. Пізніше, працювала в Американському Балетному Театрі, як гість-балерина, а також з іншими балетними кампаніями Бродвею і знімалася в кіно.

Партнерами Баронової у різні роки були Антон Долін, Серж Ліфар, Юрій Скрябін, Марк Платов, Давид Лічин, Пол Петров.

У колі знайомих балерини були Пабло Пікассо, Сальвадор Далі, Анри Матісс, Марк Шанал, Марлен Дитріх, Чарлі Чаплін, Адольф Гітлер та інші відомі особистості.

Баронова займалася і викладацькою діяльністю: давала уроки міміки і майстри-класи, проводила семінари в багатьох країнах як запрошений хореограф.

Ірина Баронова нагороджена престижною Медаллю Ніжинського, почесним Дипломом Школи Мистецтв Північної Кароліни, нагородою Лусії Чейс Американського Театру Балету. У 1996 році їй вручили нагороду Королеви Єлизавети II від Королівської Академії Танцю за безцінний внесок у балет, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «В Австралії померла знаменита балерина Ірина Баронова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі