понеділок, 10 березня 2008 18:21

В Австралії бракує карет "швидкої допомоги" для товстунів

Органи охорони здоров"я Австралії змушені обладнувати все більше клінік каретами "швидкої допомоги" підвищеної вантажопідйомності.

Причина такого кроку - ріст кількості австралійських громадян, які страждають на ожиріння. Надлишок ваги зараз має більше половини всіх австралійців старше 15 років; надмірно огрядною є кожна п"ята дитина.

Як передбачають учені, до 2030 року більше половини дітей Австралії страждатиме на ожиріння. Доктори побоюються, що середня тривалість життя в країні може почати скорочуватися.

Захворювання, викликані проблемами з зайвою вагою, щорічно обходяться Австралії в мільйони доларів.

Експерти звинувачують в ожирінні громадян погане харчування і брак фізичної активності, а ентузіасти здорового способу життя закликають до заборони на рекламу фаст-фуда.

Перші експериментальні карети "швидкої допомоги" підвищеної вантажопідйомності з"явилися в Австралії кілька років тому. З 2004 року їхня кількість у країні зросла більш, ніж удвічі, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії бракує карет "швидкої допомоги" для товстунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі