понеділок, 07 липня 2008 15:51

В Атлантиці сформувався перший в сезоні ураган

Швидкість вітру в тропічному штормі "Берта", що сформувався минулого тижня поблизу узбережжя Африки, в ніч на понеділок досягла 120 кілометрів на годину. Це дозволяє класифікувати його як ураган першого ступеня за п"ятибальною шкалою Саффіра-Сімпсона.

"Берта" стала першим ураганом, що сформувався цього сезону в Атлантичному океані. В даний час епіцентр "Берти" розташований в 1365 кілометрах від Малих Антильських островів в Карибському морі і переміщується в північно-західному напрямку зі швидкістю 27 кілометрів на годину Згідно прогнозів, в найближчий день ураган набиратиме силу.

За словами синоптиків, в даний час рано говорити про те, чи загрожує "Берта" території яких-небудь країн. За попередніми прогнозами, ураган повинен пройти поряд з Бермудськими островами, проте його маршрут може раптово змінитися в найближчі декілька днів.

Відзначимо, що минулого тижня з"явилися повідомлення про формування першого в сезоні урагану в Тихому океані, який отримав ім"я "Борис", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Атлантиці сформувався перший в сезоні ураган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі