вівторок, 16 серпня 2016 14:41

В Артема Колісника ДЦП – потрібні гроші на реабілітацію

В Артема Колісника ДЦП – потрібні гроші на реабілітацію

5-річний Артем Колісник із міста Кропивницький (колишній Кіровоград) має діагноз ДЦП. Потребує постійної реабілітації. Протягом року дитина має щонайменше чотири рази пройти курс реабілітації в Трускавці. Один коштує близько 9 тис.грн.

"Мене до 8 місяців вагітності ніщо не турбувало. А потім виявили, що дитині не вистачає кисню й вирішили зробити кесарів розтин. Хлопчик народився вагою 3,8 кілограма. Лікарі сказали, що дитина здорова. Але через 4 години Артемко почав синіти. Пояснили, що це сталося через набряк головного мозку. Його забрали в реанімацію. Там він пробув місяць. Ще два тижні пролежав у неврології. В 5 п'ять я помітила, що дитина не може сидіти. Поїхали на обстеження в Охматдит. Там Артемці поставили діагноз ДЦП. Відтоді ми їздимо на реабілітацію. Останні рази за благодійні внески небайдужих. Скриньки із інформацією про мого Артемку стоять в магазині "Фуршет". Я там працювала до декрету. Я мати-одиначка, є ще старша донька-студентка Катя. Зараз із Артемчиком проходимо іпотерапію в Миколаївській області. Перші три рази він побоювався коня. А тепер уже звик, йому ці заняття навіть подобаються. Після цього, якщо гроші зберемо, поїдемо в Трускавець", - розповідає мати Світлана Колісник.

Після першого курсу в Артема помітна позитивна динаміка. Хлопчик упевненіше сидіть на стільці, піднімається з лежачого положення, збільшився словниковий запас, став активніший. Лікарі прогнозують, що Артем ходитиме самостійно.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку - 4149 4978 3396 1966 (Колісник Світлана Миколаївна).

Зараз ви читаєте новину «В Артема Колісника ДЦП – потрібні гроші на реабілітацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі