вівторок, 16 серпня 2016 16:31

В Ярослава Махаринця рідкісний лейкоз – потрібне дорого вартісне лікування

В Ярослава Махаринця рідкісний лейкоз – потрібне дорого вартісне лікування

11-річний Ярослав Махаринець з міста Сміла на Черкащині має діагноз гострий мієлоїдний лейкоз. Хворобу в хлопчика виявили в жовтні 2015 року. За цей період на лікування дитини пішло майже 100 тис.грн. Потрібні гроші на дорогу підтримуючу хіміотерапію.

"Ярослав ніколи раніше не хворів, був жвавим хлопчиком. В серпні того року ми пройшли медичне обстеження. Довідка потрібна була в школу. В дитини із здоров'ям все було гаразд. А в жовтні в нього заболіло горло і збільшилися лімфовузли. Ми звернулися до педіатра. Нам призначили аналізи. Із результатами направили в гематологічне відділення. Діагноз підтвердили і в "Охматдиті". Мієлоїдний лейкоз зустрічається рідко. Ми пройшли перший блок хіміотерапії і потрапили в зону ризику. Лікарі сказали, що треба буде пересадка кісткового мозку. Але після другого блоку хіміотерапії дитина ввійшла в ремісію. І про пересадку вже мова не йшла. В результаті Ярослав прийняв п'ять блоків хіміотерапії і променеву. В травні цього року через низький імунітет дитина захворіла на вірусну пневмонію. Вона лікується значно складніше, ніж звичайна. Бувало, що в день на антибіотики витрачали по 10-15 тисяч гривень. Основне лікування відійшло на задній план. Потім довелося знову проходити кожні 28 днів хіміотерапію. Зараз ми дома на підтримуючій хімії. Лікування дуже тривале і дороге. Захворювання складне і не можна розслаблятися. Щопонеділка здаємо аналізи, контролюємо показники. З ліками проблема, в нас його дуже важко знайти, доводиться замовляти через друзів за кордоном. Один флакон препарату коштує 230 євро. А його на рік треба 19 штук. Тому просимо допомоги в небайдужих людей", - говорить Cazeta.ua мати Олена Махаринець.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку – 5168 7572 2016 3622 (Махаринець Олена Анатоліївна), контактний телефон (067) 839-64-32.

Зараз ви читаєте новину «В Ярослава Махаринця рідкісний лейкоз – потрібне дорого вартісне лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі