четвер, 15 травня 2008 11:53

В армію братимуть лише тих, хто знає, що таке синусоїда

Члени комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони схвалили урядовий законопроект щодо стимулювання переходу на військову службу за контрактом і прийняли одностайне рішення рекомендувати його парламенту до другого читання з прийняттям в цілому.

Як повідомили УНІАН, у прес-офісі комітету, про це поінформував голова профільного комітету Анатолій Гриценко.

Натомість він зауважив, що не з усіма положеннями законопроекту були згодні депутати.

Зокрема, депутати не підтримали пропозицію уряду щодо можливості набору на військову службу за контрактом юнаків і дівчат, які мають лише базову середню освіту (9 класів).

"Ми категорично проти і вважаємо, що має бути повна середня освіта, - зазначив Гриценко, наголосивши, що професіоналами не можуть стати юнаки, які не мають навіть повної середньої освіти і які не розуміють – що таке синусоїда, балістика польоту кулі, гранати".

На його переконання, перехід на професійну контрактну армію має ключове слово "професійність", а не "контрактність".

Не погодились члени парламентського комітету і з пропозицією уряду замінити строкову службу на контрактну терміном на 2 роки, замість діючої норми у 3 роки.

"Ми вважаємо, що у Збройних Силах України не може бути двох типів контрактної служби. Це - не справедливо", - наголосив Гриценко.

В той же час депутати підтримали ініціативу урядовців і погодилися, що на контрактну військову службу можна набирати не з 19 років, а з 18 і щоб юнаки, які проходять строкову службу, мали можливість перейти на контрактну не через 6 місяців, а через 3, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В армію братимуть лише тих, хто знає, що таке синусоїда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі