четвер, 27 березня 2008 16:15

В Японії знайшли мультфільми основоположників стилю "аніме"

Два японські мультфільми, створені на початку 20 століття основоположниками мультиплікаційного стилю "аніме" виявлено в антикварній лавці в Японії. Американські та європейські мультфільми з"явилися в Японії приблизно в 1914 році і надихнули таких японських художників, як Юнічі Коучі і Сейтаро Китаяма, на створення перших японських анімаційних фільмів.

Дві роботи цих піонерів японської анімації були знайдені в антикварній лавці в місті Осака на острові Хонсю.

Першою знахідкою став двохвилинний мультфільм Коучи Nakamura Katana, випущений в 1917 році. Він йшов без звуку і розповідав історію про самурая, якому обманом продали тупий меч.

Другою - мультфільм Китаями Urashima Taro, випущений в 1918 році та отримав світовий успіх. У основі цього "аніме" лежить народна казка, в якій хлопчик-рибак переноситься у фантастичний підводний світ і подорожує по ньому на спині у черепахи.

За словами дослідника Національного центру кінематографії Японії Йосіро Ірі, ці мультиплікатори, а також Отен Сімокава, який створив в 1917 році перший в Японії комерційний анімаційний фільм, вважаються "родоначальниками японського аніме".

Мультфільми у японському стилі "аніме" найчастіше відрізняються характерною манерою змалювання персонажів, які зображаються зазвичай з дуже великими очима.

Деталізація очей дозволяє аніматорам передати всю палітру емоцій персонажа і навіть його характер. Мультфільми "аніме" популярні не тільки серед дітей, але і підлітків та дорослої аудиторії, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Японії знайшли мультфільми основоположників стилю "аніме"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі