понеділок, 24 березня 2008 15:28

В Японії собака навчився молитися (ФОТО)

 
В японському храмі собака навчився молитися. Чіхуахуа по кличці Конан став популярною визначною пам"яткою храму Jigenin на острові Окінава, повідомляє AFP.

"Конан почав вставати в молитовну позу всякий раз, коли хотів отримати пригощання", - говорить священик храму Джоєі Іошікуні. "Стискання рук - це основна дія буддиста, щоб продемонструвати подяку. Можливо, він так говорить спасибі за їжу і прогулянки", - вважає священик.

Дворічний пес Конан сидить поряд з Іошікуні перед вівтарем і дивиться прямо на статую божества буддиста. Коли священик починає вимовляти молитви і піднімає стислі руки, Конан теж піднімає свої лапи і зводить їх разом на кінчику носа. Відвідувачі храму спостерігають за тим, що відбувається з цікавістю.

"Те, що він робить, це так весело, - говорить 71-річний Казуко Ошіро, який відвідує цей храм протягом більш ніж 25 років. - Він сердиться, коли хтось інший сідає на його улюблене місце".

Конан став настільки популярним, що люди здалеку приходять, щоб його сфотографувати. За оцінками Іошікуні, завдяки собаці відвідуваність храму зросла на 30 відсотків, повідомляє ФАКТNEWS.

Зараз ви читаєте новину «В Японії собака навчився молитися (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі