четвер, 07 червня 2007 09:13

В Японії рівень самогубств серед дітей досяг максимальної відмітки

Частка самогубств студентів і школярів в Японії в загальному числі тих, що наклали на себе руки в 2006 році досягла максимальної відмітки за весь час обліку сумної статистики з 1978 року. Про це йдеться в опублікованій доповіді Головного поліцейського управління Японії.

За даними управління, минулого року рахунок з життям звели 886 молодих людей, що на 25 людей більше, ніж в 2005 році. Серед них - 14 учнів молодших класів (у два рази більше в порівнянні з позаминулим роком), 81 учень середніх класів (на 22,7% більше, ніж в 2005 році).

Однією з головних причин таких показників поліція схильна вважати знущання з однолітків, яка довгий час залишається однією з найсерйозніших проблем японської системи освіти. Багато дітей не витримують жорстокого відношення однокласників. Для боротьби з цим явищем в школах проводяться спеціальні заняття, діють спеціальні "телефони довіри".

Всього ж за минулий рік в Японії наклали на себе руки більше 32 тисяч чоловік. Ця цифра тримається на рівні більше 30 тисяч вже дев"ять років, повідомляє РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «В Японії рівень самогубств серед дітей досяг максимальної відмітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі