середа, 26 березня 2008 10:48

В Антарктиді відколовся айсберг розміром 600 квадратних кілометрів (ФОТО)

 
На заході Антарктиди величезний льодовик несподівано відколовся від материкової Антарктиди, повідомляють інформагентства з посиланням на дані, отримані з супутників. Розмір льодовика, що відколовся, складає 570 кв. км. Фахівці говорять, що, зважаючи на цілісність крижаного шару, розкол відбувся дуже невдало.

За відколом цього льодовика може бути ще один, хоча вже і не такий масштабний, говорять учені. На думку британського полярника і вченого Девіда Вогхена, цей інцидент є прямим наслідком процесу глобального потеплення на планеті, передає Cibersecurity з посиланням AP.

Учені відзначають, що в найближчі декілька днів від континентального шельфу Південного полюсу нашої планети може відколотися  ще один льодовик, площа якого - близько 20 квадратних кілометрів. За словами фахівців, схожі за своїми масштабами руйнування льоду на Південному полюсі мали місце в 1995 і 2002 роках, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «В Антарктиді відколовся айсберг розміром 600 квадратних кілометрів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі