субота, 02 серпня 2008 17:22

В Анталії третій день гасять лісові пожежі (ФОТОРЕПОРТАЖ)
8

Численні пожежні команди, посилені місцевими жителями і добровольцями, зі світанком в суботу відновили роботи з гасіння лісових пожеж в турецькій середземноморській провінції Анталія, повідомляють місцеві ЗМІ.

Фото Reuters

Узяти ситуацію під контроль до теперішнього часу поки не вдалося, вогонь палахкотить в повітах Манавгат та Серік турецької Рів"єри.

"Пожежі продовжуються, головним чином, в двох-трьох районах. Поки ми не можемо говорити про те, що небезпека минула", - повідомив журналістів прес-секретар регіонального управління у справах лісової місцевості Айдоган Тюреді.

За його словами, на допомогу пожежником Анталії прибули підрозділи з багатьох провінцій Туреччини, і з ранку вони активно підключилися до робіт з гасіння вогню.

Влада Анталії, як повідомив журналістів заступник керівника управління у справах лісової місцевості Туреччини Мустафа Куртулмушлу, сподіваються узяти ситуацію під контроль і локалізувати осередки спалахів протягом найближчих годин.

За повідомленнями місцевої влади, пожежі охопили площу в 10 тисяч гектарів. Значна частина лісів і сільгоспугідь згоріла, серйозний збиток нанесено декільком населеним пунктам, де вогнем знищено близько 50 будинків.

Даних про загиблих і постраждалих поки не поступало. В той же час повідомляється про декілька місцевих жителів, які вважаються зниклими.

Пожежі поки не нанесли збитку районам південної частини Анталії, де розташовані численні готелі. На турецькому курорті зараз відпочивають сотні тисяч іноземців, зокрема росіян, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Анталії третій день гасять лісові пожежі (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі