четвер, 22 листопада 2007 11:21

В Анголі проходить конкурс "Міс протипіхотна міна" (ФОТО)
10

В Анголі проходить незвичайний конкурс краси - серед дівчат, що постраждали від протипіхотних мин.

З 1975 року, після оголошення незалежності від Португалії, і до 2002 в африканській Анголі йшла запекла громадянська війна, жертвами якої стали близько півмільйона осіб.

Під час воєнних дій кілометри землі виявлялися замінованими протипіхотними мінами, які досі забирають людські життя. За ці роки від мін постраждали близько 80 тис. осіб.

У 2007 році норвезькому художникові Мортену Траавіку прийшла смілива ідея того, як привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Він організував конкурс краси під назвою "Міс протипіхотна міна". Переможниця повинна отримати приз - протез від провідної норвезької ортопедичної клініки.

Відразу ж Траавіка стали звинувачувати в "інвалідній порнографії" і "фетишизмі ампутації", проте сам він категорично не згоден і вважає, що кожен має право бути красивим.

 

Зараз у співпраці з урядом Анголи і за підтримки ЄС йде підготовка до фіналу конкурсу, який пройде в Луанді 4 квітня 2008 року. Тим часом, на сайті конкурсу можна проголосувати за одну з 10 кандидаток, кожна з яких у різний час стала жертвою протипіхотних мін, повідомляє ФАКТNEWS.

Зараз ви читаєте новину «В Анголі проходить конкурс "Міс протипіхотна міна" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі