субота, 28 червня 2008 19:44

В американських штатах Небраска й Айова буревій забрав життя двох людей

Буревій, що супроводжувався зливами й блискавками, обрушився в п"ятницю на американські штати Небраска й Айова, ставши причиною загибелі двох людей.

Ушкоджено лінії електропередач, десятки тисяч будинків залишилися без електрики. За даними метеорологів, швидкість вихору досягала 160 км за годину.

У Небрасці обійшлося без жертв, але блискавки спровокували пожежі в житлових будинках. В Омасі скасовані міське свято, концерт у парку й феєрверк, що зібрали кілька сотень жителів.

Перенесені на пізніше восьмиденні змагання, які повинні були визначити склад Олімпійської збірної США з плавання на майбутніх літніх Іграх-2008 у Пекіні. Відкритий басейн Омахи через заливу й ураганний вітер закритий.

Організатори повідомили, що збиток, нанесений спортивному об"єкту, піддається швидкому відновленню. Як тільки буревій стихне, змагання плавців відновляться.

Наприкінці травня на північному сході штату Айова в результаті урагану загинуло 8 осіб, у тому числі дитина. Крім того, більше 50 людей одержали різні поранення, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «В американських штатах Небраска й Айова буревій забрав життя двох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі