пʼятниця, 27 лютого 2009 09:09

В Афінах знову сталися сутички молоді з поліцією

В Афінах знову сталися сутички молоді з поліцією
Сутички молоді з поліцією відбулися у четвер увечері в Афінах, повідомляють місцеві телеканали.

Сутички почалися після антивладних демонстрації в районі Ексархія, де майже три місяці тому поліцейський застрелив підлітка, що спровокувало заворушення по всій країні.

Після закінчення демонстрації група молодих людей почала закидати поліцію камінням та пляшками із запальною сумішшю. Поліція підтвердила, що в ході зіткнень були пошкоджені магазини і припарковані на вулицях автомобілі.

Крім того, невідомі влаштували в четвер увечері заворушення біля будівлі щоденної газети Апогевматіні у грецьких Салоніках.

Група молодих людей напала на будинок, де розташовується газета, з камінням, палицями і ломами. Нападники побили скло в будівлі і завдали збитку 12 автомобілям, припаркованих поблизу.

Поліцейські, які охороняли будівлю газети, зуміли перешкодити нальотчикам увійти всередину, кинувши в них кілька шумових гранат.

Та ж група молоді напала на взвод поліції особливого призначення і підпалила сміттєві баки на перехресті в центрі міста. Поліція не стала відповідати на напад, і заворушення спинилося.

Інцидент мав місце після демонстрації протесту проти ПП біля клубу іммігрантів в Афінах - у вівторок в будівлю кинули гранату. Постраждалих не було.

За матеріалами: РІАНовости

У минулому році приводом до початку двотижневих масових заворушень та підпалів по всій Греції, в ході яких було завдано матеріальної шкоди сотням магазинів, банків і автомобілів, став епізод, коли в рутині зіткнень групи молоді з поліцейськими був застрелений 15-річний підліток.

Зараз ви читаєте новину «В Афінах знову сталися сутички молоді з поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі