середа, 17 грудня 2008 10:39

В Афінах встановили нову ялинку замість спаленої анархістами

Афіни отримали у вівторок увечері нову різдвяну ялинку замість спаленої під час безладів.

Попередня ялинка була спалена минулого тижня учасниками безладів. Хвилювання в Греції почалися 6 грудня після того, як поліцейський застрелив 15-річного підлітка.

"Тут зібралися всі, хто любить це місто, його історію і культуру. Всі, хто виступає проти насильства", - сказав мер Афін Нікітас Какламаніс перед тим, як запалити гірлянди на штучному дереві заввишки більше 20 метрів на площі Сінтагма перед парламентом країни.

Мер повідомив, що мета міської влади - якнайскоріше відновити нормальну комерційну діяльність в центрі Афін, де декілька десятків магазинів було спалено і близько чотирьохсот постраждали від дій погромників.

Близько сотні учнів шкіл під час виступу мера співали пісні, які, на їхню думку, подобалися загиблому від рук поліцейського підліткові Александросу Грігоропулосу.

Сутичок і напруженості не було.

Коли мер закінчив говорити, розпочався концерт міського оркестру, а дитячий хор виконав різдвяні колядки, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Афінах встановили нову ялинку замість спаленої анархістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі