неділя, 23 листопада 2008 14:53

В Афганістані знищили одного з видних польових командирів "Талібану"

Війська НАТО знищили одного з крупних польових командирів "Талібану", повідомило сьогодні командування альянсу. Мулла Ассад, який вважався одним з високопоставлених керівників талібських бойовиків в південній афганській провінції Гільменд, був убитий в результаті спецоперації, проведеної 19 листопада 2008 р. Інші подробиці операції, а також причини затримки повідомлення про загибель польового командира, командування НАТО не повідомило. Командування НАТО в Афганістані також підкреслило, що має намір нейтралізовувати бойовиків "Талібану" протягом всього зимового періоду.

Нагадаємо, поки солдати НАТО ведуть бої з бойовиками, влада Афганістану намагається домовитися з талібами про припинення вогню в надії покінчити з екстремізмом в країні дипломатичними методами. У вересні 2008 р. члени руху "Талібан" за посередництва Саудівської Аравії провели першу за декілька років зустріч з представниками влади Пакистану і Афганістану, проте вона не принесла видимих результатів. Проте афганська влада не має наміру відмовлятися від цієї ідеї: у листопаді президент країни Хамід Карзай навіть заявив, що готовий надати гарантії безпеки лідеру радикального руху "Талібан" Муллі Омару, якщо той погодиться почати мирні переговори з Кабулом. При цьому Карзай заявив, що готовий піти на цей крок ціною власного політичного становища.

Раніше представники "Талібан" заявляли, що головною умовою для початку переговорного процесу є вивід з Афганістану іноземних військ, що знаходяться в країні з 2001 р., повідомляє РБК-Україна.


Зараз ви читаєте новину «В Афганістані знищили одного з видних польових командирів "Талібану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі