вівторок, 01 липня 2008 13:51

В Афганістані знищили більше тридцяти талібів

Американські льотчики знищили 33 талібів поряд з афгано-пакистанским кордоном, повідомило агентство AFP у вівторок, 1 липня.

За словами представника американського контингенту лейтенанта Натана Перрі, бойовики "Талібану", озброєні гранатометами системи РПГ, були помічені з повітря літаком-розвідником в афганській провінції Хост пізно увечері в понеділок, 30 червня.

Після визначення місцезнаходження талібів, вертольоти і бомбардувальники сил коаліції завдали удару з повітря. "Загинули близько 33 терористів", - розповів агентству Натан Перрі. Бій стався у восьми кілометрах від кордону з Пакистаном.

Тим часом AFP відзначає, що оголошене американськими військовими число загиблих талібів перевірити неможливо.

У останні місяці таліби значно посилили атаки на сили коаліції в Афганістані. З початку проведення афганської військової кампанії найбільший показник щомісячної смертності солдатів НАТО був зафіксований в червні 2008 року, відзначає агентство. У червні в Афганістані загинули 45 солдатів альянсу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані знищили більше тридцяти талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі