середа, 18 червня 2008 12:52

В Афганістані почалася операція проти талібів

Збройні сили НАТО і афганська армія почали в середу спільну операцію проти талібів, повідомляє агентство AFP.

Операція почата в повіті Аргандаб провінції Кандагар. Очолюють бойові дії афганці, яких прикривають канадські військовослужбовці НАТО.

Нагадаємо, що в останні дні члени руху "Талібан" активізувалися навколо Кандагара. Вони почали підривати мости і мінувати села, у зв"язку з чим з околиць міста втекли близько чотирьох тисяч мирних жителів.

13 червня бойовики напали на одну з в"язниць Кандагара, внаслідок чого на свободу вирвалася приблизно тисяча ув"язнених, 400 з яких - таліби.

Агентство Associated Press відзначає, що таліби давно планують захоплення Аргандаба. Цей район, знаходячись в руках бойовиків, міг би стати плацдармом для нападів на Кандагар.

Між тим РІА Новости з посиланням на джерела в місцевих силах безпеки повідомляє про важкі бої, що пройшли в минулу добу в афганській провінції Фарах. За даними агентства, в ході боїв в повіті Гулістан були знищені більше 30 і поранено 12 талібів. В рядах бойовиків є найманці з Пакистану, арабських країн і Чечні, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані почалася операція проти талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі