середа, 25 червня 2008 15:40

В Афганістані авіаударами знищили 22 талібів (ФОТО)

В Афганістані війська коаліції під командуванням США знищили 22 талібських бойовиків, які атакували два населені пункти на сході країни, передає AP. З початку року число нападів в цьому районі зросло на 40%, а всього в країні в червні загинули 36 іноземних миротворців - це більше, ніж втрати за той же місяць в Іраку.

Згідно заяви американського командування, минулої ночі афганська поліція покликала авіацію коаліційних сил на допомогу, коли загони талібів, озброєних ракетами та автоматами, напали на урядові установи в двох округах провінції Пактіка, що граничить з Пакистаном. В результаті були убиті 22 бойовики, решта, за словами місцевої влади, втекли до кордону.

Агентство відзначає, що число сутичок з бойовиками в країні росте, убиваючи надію на те, що шестирічні зусилля і витрати в мільярди доларів на стабілізацію Афганістану дадуть нарешті результат.

Згідно підрахунків AP, з початку року в Афганістані були убиті більше двох тисяч людей, більшість - таліби. Вони все більше удаються до тактики іракських екстремістів - закладають фугаси і бомби і атакують цивільні каравани з вантажами для військових баз.

В середу високопоставлений американський генерал повідомив агентство, що на сході країни число атак зросло на 40% в порівнянні з минулим роком. За його словами, війська відслідковують там цілий терористичний "синдикат", куди входять таліби, бойовики "Аль-Каїди", а також радикально налаштовані афганці і пакистанці, які курсують туди-сюди через кордон.

Тим часом сили коаліції повідомили, що на півдні країни в провінції Гільменд жертвами вибухів стали двоє військовослужбовців - в обох випадках військові автомобілі підірвалися на мінах. Національність загиблих не повідомляється, хоча в середу британський МЗС повідомив про загибель свого солдата при вибуху в Гільменді.

Всього з початку року в Афганістані загинули 111 іноземних солдатів, з них 36 тільки в червні. Це навіть більше, ніж в Іраку, де західні сили за цей же місяць втратили 23 людини, підкреслює агентство. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані авіаударами знищили 22 талібів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі