середа, 04 лютого 2009 16:54

В 2008 році померла рекордна кількість журналістів

В 2008 році померла рекордна кількість журналістів
Минулий 2008 рік став одним з найбільш трагічних для журналістів. Про це заявив в середу генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів ЕйданУайт,<>представляючи щорічну доповідь про загиблих працівників ЗМІ.

За даними організації, в 2008 році під час виконання своїх обов"язків загинули 109 репортерів, операторів та редакційних співробітників. Найнебезпечнішою країною для працівників ЗМІ став Ірак. Найбільше журналістів минулого року також загинули в Мексиці та Індії.

Як повідомив Ейдан Уайт, в січні поточного року на службі вже загинули 10 працівників мас-медіа. В зв"язку з цим він закликав уряди держав здійснити нові кроки для забезпечення безпеки журналістів під час виконання їхніх обов"язків.

Нагадаємо, правоохоронні структури Росії мають своє бачення даної проблеми.

Якраз в середу МВС РФ заявило, що основною причиною загибелі співробітників ЗМІ в нашій країні є злочини, що сталися на побутовому ґрунті.

Цього ж дня в Підмосков"ї був побитий редактор опозиційної газети "Солнєчногорський форум" Юрій Грачов. За деякими даними, в його виданні неодноразово публікувалися матеріали на гострі теми, включаючи корупцію серед районних чиновників та порушення, що допускаються владою в різних сферах. Черговий номер "Солнєчногорського форуму" повинен був освітлювати вибори глави району та ради депутатів, призначені на 1 березня.

Раніше в Підмосков"ї був жорстоко побитий редактор газети "Хімкінська правда" Михайло Бекетов, відомий своїми критичними статтями на адресу адміністрації міста Хімкі.

Проте, наводячи приклади "невипадкових" смертей журналістів, жодне з резонансних вбивств і замахів представник МВС не вказав.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «В 2008 році померла рекордна кількість журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі