пʼятниця, 20 квітня 2007 12:11

Узбекські правозахисники висунули третього кандидата в президенти

"Правозахисний Альянс Узбекистану" висунув вже третього кандидата в президенти республіки. Ним, як повідомляє "Фергана.ру", став 54-річний еколог, психолог і правозахисник з Чирчика Ахтам Шаймарданов.

У основі передвиборної кампанії кандидата - захист прав і свобод громадян, закріплених в конституції Узбекистану, підвищення політичної і цивільної активності жителів республіки. Особливу увагу Шаймарданов має намір приділити екологічним проблемам, зокрема, виснаженню земель, нераціональному використанню і дефіциту води, наслідкам засихання Аральського моря. "Моє передвиборне гасло: "Чиста екологія, здорове і грамотне населення!",- пояснює Шаймарданов.

Ахтам Шаймарданов за фахом інженер лісового господарства. У 1994 році він організував суспільне об"єднання "Чирчик-дарьє", головне завданням якого було позначено формування екологічно орієнтованого світогляду громадян узбекистану.

Як повідомлялося раніше, "Правозахисний Альянс узбекистану" вже висунув двох кандидатів на пост президента країни. Першим став Джахонгир Шосалімов, правозахисник і економіст, торгуючий на ринку Чорсу в Ташкенті. Другим – Абдулла Тоджибой-вугілля, правозахисник і фахівець харчової галузі.

Нагадаємо, вибори президента узбекистану повинні відбутися в кінці грудня поточного року. Вибори президента країни, яким ось вже 15 років є Іслам Карімов, повинні пройти в узбекистані в першій декаді грудня. Проте передвиборна кампанія офіційно до цих пір не оголошена.

На думку більшості експертів, що стежать за розвитком подій в цій середньоазіатській республіці, голосування пройде фактично на безальтернативній основі, як це і було раніше. На останніх виборах, що відбулися в 2000 році (у 2002 році був проведений референдум про продовження президентських повноважень з 5 до 7 років) Карімов набрав більше 90 відсотків голосів, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Узбекські правозахисники висунули третього кандидата в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі