понеділок, 16 квітня 2007 13:47

Узбеки заборонили правозахисну організацію

На території узбекистану заборонена діяльність міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch: влада республіки відмовили її співробітникам в акредитації, повідомляє радіо "Свобода".

Представництво Human Rights Watch, як відзначає ІА "Фергана.Ру", працювало в узбекистані з 1996 року. Організація постійно виступала з критикою на адресу керівництва республіки, звинувачуючи уряд в систематичних порушеннях прав людини, переслідуванні незалежних журналістів і правозахисників.

У лютому 2007 року, як повідомляло ІА "Press-uz.info", представник міністерства юстиції узбекистану заявив, що найближчим часом будуть "прийняті заходи" відносно ряду неурядових організацій, включаючи Human Rights Watch, оскільки вони вчасно не представили звіти про свою діяльність. Раніше узбецька влада критикувала Human Rights Watch за розповсюдження "необ"єктивної і тенденційної інформації".

Нагадаємо, що за останні роки з узбекистану під різними приводами були видворені десятки правозахисних і добродійних організацій, серед них опинилися, зокрема, Фонд Сороса і Freedom House, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Узбеки заборонили правозахисну організацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі