вівторок, 27 лютого 2007 14:59

Ув"язнений баскський терорист не дає вводити їжу у свій організм

Хосе Ігнасіо де Хуана Чаос, терорист баскського сепаратистського угруповання ETA, який майже чотири місяці голодує в одній з іспанських в"язниць, зламав харчову трубку, за допомогою якої лікарі вводять харчі в його організм.

Як повідомили представники тюремної адміністрації, починаючи 23 лютого де Хуана Чаос не отримує ніяких харчів. Зі свого боку адвокат засудженого заявив, що Чаос зламав трубку на знак протесту проти повідомлень у пресі, що він ніби то припинив голодування.

1987 року Ігнасіо де Хуана Чаоса засудили до трьох тисяч років в"язниці, визнавши його винним у вбивстві 25 людей, переважно іспанських солдатів і поліцейських.

Пізніше через зміни у законодавстві термін його ув"язнення скоротили: де Хуана Чаос мав вийти на свободу 2004 року. Це викликало хвилю обурення серед багатьох іспанців.

Щоб залишити терориста у в"язниці влада притягали його до відповідальності за публікацію в пресі двох статей, де нібито містилися терористичні погрози.

Отримавши додатково 12 років в"язниці, де Хуана Чаос на знак протесту оголосив безстрокове голодування, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ув"язнений баскський терорист не дає вводити їжу у свій організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі